2016-03-01 @ 20:57:55 / Shino

Återbesök nr 4

Som sagt blev Shino friskförklarad, eller friskförklarad är kanske fel ord? Artrosen i ryggen kommer ju alltid finnas där och det finns dagar han kommer att ha ont MEN inflammationerna är borta och han är redo att sättas igång på allvar! 
Jag har fortfarande inte greppat det hela, det känns overkligt för det såg inte så ljust ut där när det hittades artros i ländryggen också som är ett väldigt utsatt område men han svarade så himla bra på behandlingarna.

Idag så hade vi även en equiterapeut-tid (hon har varit med under hela den här processen) som tryckte, klämde igenom och lättade på alla spänningar som fanns kvar. Första gången hade han ju så ont i ryggen så då kunde vi inte ta det men nu när han var "färdig" så togs resten. Hon tyckte att han var så himla fin i kroppen, mjuk och flexibel (om man inte tar med de påverkade delarna då men dom var ju givetvis hundra gånger bättre). Men hon lossade ordentligt på rygg, länd och korset för att sedan ge stötvågsbehandling på ryggen/länden vilket herrn uppskattade väldigt mycket. 

Veterinären var även och kikade på Shino och konstaterade också att han var riktigt fin i ryggen, så himla underbart! 

Det är givetvis en lång väg tillbaka nu med rehab och mycket planering och tanke. Jag får exempelvis givetvis inte sitta ner när jag rider utan ska verkligen tänka på att vara så lätt i sitsen som möjligt, absolut inte sitta djupt och tungt. Han ska ridas varannan dag och sedan tömköras, promeneras eller vila. Alltså inte ridas flera dagar i rad, båda delarna för att ryggen fortfarande saknar muskler efter att muskulaturen har krampat. 
Men annars ska jag bara fortsätta på samma sätt som tidigare, under den här månaden så hade han satt lite nya, mjuka och fina muskler på ryggen nämligen men mer ska det bli. 

Tydligen så även fast jag inte får sitta ner (alltså i traven, galoppen ok om han är ordentligt uppvärmd och välvd) så ska jag rida på mer ordentligt nu, sätta lite krav men med riktigt ordentlig uppvärmning. Något som även är kul är att vi även får börja hoppa, givetvis inget svårt och krävande men ändå Liten kommer att bli så glad! 

Om 6 veckor har vi tid hos equiterapeuten igen vilket kommer vara ganska regelbundet nu såhär i början för att hålla spänningarna borta. Vilket är superviktigt, han får inte stå och vara spänd under längre tid så måste dessutom hålla honom ganska varm och ländtäcke på såklart. Sedan har vi fått lite stretching-övningar som ska göras efter arbete. Kommer vara helt löjligt noga men allt framöver. 

Känner att jag kan ha varit otydlig med typ allt så är det något ni undrar över så är det bara att fråga.





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: