2016-02-29 @ 20:30:34 / Allmänt

Dagen ridpass på skottdagen

Tydligen var den här extradagen man får när det är skottår en bra dag för mig och Shino för tusan vad fin han var att rida. 

Började som vanligt longera 10 minuter innan och då ville han mest galoppera och kändes lite ofokuserad = att jag blir lite frustrerad på honom. Men det släppte när jag väl kom upp, dock höll det på att gå riktigt illa i traven. Shino snubblade till ordentligt, gick ner på knä och var påväg att gå omkull. Så äcklig känsla men han lyckades återfå balansen och tog sig upp igen. Var tvungen att skritta och andas efter det i sisådär 5 minuter för fy tusan vad obehagligt det var. 
Men efter det så hade han koll på alla hovar vill jag lova! 

Eftersom det är återbesök på kliniken imorgon så valde jag att prova att sätta lite mera krav på honom, liksom "spänna bågen" lite för att se hur han skulle reagera och klara det. Liten kändes så himla fräsch! Lite muskelminne sitter kvar i höger varv men då visar jag bara lite lätt vägen för honom och han släpper direkt.
Galoppen var betydligt mer kontrollerbar idag så valde att ligga och rida på en åtta med övergång vid medellinjen, annars när han var "frisk" brukade vi träna lite enkla byten för att sätta honom på rumpan och få hobom fokuserad men det vågade jag inte idag utan körde bara galopp - trav - galopp. Men det som faktiskt var mest underbart var att det gick att ligga på en volt i galopp i höger varv utan problem, galoppen var dessutom luftig och riktigt trevlig! Magiskt! 

Oavsett hur det går imorgon så kommer jag leva på känslan från idag. Det som blev fel och brast idag var styrkan i höger varv och min känsla och tajming som är lite ringrostig, men inte så konstigt egentligen.